Our blog page

Το EinBaumHaus είναι, ως εκ τούτου, η επανάσταση μιας νέας γενιάς ενάντια στην έντονη ισοπέδωση στην επικρατούσα αρχιτεκτονική », εξηγεί ο Lackner.

Το EinBaumHaus είναι, ως εκ τούτου, η επανάσταση μιας νέας γενιάς ενάντια στην έντονη ισοπέδωση στην επικρατούσα αρχιτεκτονική », εξηγεί ο Lackner.

Το EinBaumHaus είναι, λοιπόν, η επανάσταση μιας νέας γενιάς ενάντια στην έντονη ισοπέδωση στην επικρατούσα αρχιτεκτονική », εξηγεί ο Lackner.

© EinTreeHaus

Υπό αυτήν την έννοια, οι παραλλαγές κάτοψης του μονοκατοικίου αυξάνουν μόνο τη χωρική εντύπωση σε νέο επίπεδο. Ο Λάκνερ έχει ήδη υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το λεγόμενο «σχέδιο δαπέδου σχοινιού», το οποίο αντικατοπτρίζεται επίσης στο λογότυπο. Δίνει επίσης σε αυτήν την κατοικία τον πολύ συγκεκριμένο οπτικό χαρακτήρα του – δεν υπάρχουν ίσιοι τοίχοι και γωνίες. Το εσωτερικό αποτελείται ουσιαστικά από ένα δωμάτιο. Αντί των συμβατικών δωματίων, τα κουκούλια προσφέρουν χώρο και γαλήνη για έναν ήσυχο ύπνο.

© EinTreeHaus

Ευημερία των κατοίκων

Η ειδική μέθοδος κατασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μονοκατοικίας προστατεύουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα προάγουν την ευημερία και την υγεία των κατοίκων του. Επειδή οι τοίχοι από άχυρο με επικάλυψη από πηλό προσφέρουν τη βέλτιστη θερμομόνωση και έχουν επίσης πολύ θετική επίδραση στο συνολικό κλίμα του δωματίου. “Το άργιλο διασφαλίζει ότι η υγρασία κατανέμεται αμέσως σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επιπλέον, ο πηλός έχει ιδιότητες που κανείς δεν θα πίστευε πιθανός. Αυτό καθιστά τον σχηματισμό μούχλας σχεδόν αδύνατο ακόμη και σε σκοτεινές γωνίες”, τονίζει ο Lackner και επισημαίνει ότι ” οπτικά και απτικά δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά σε έναν συμβατικό τοίχο “.

© EinTreeHaus

Χούμους αντί για μπάζα

«Είναι επίσης ένα καλό συναίσθημα να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως μέρος της φύσης και να γνωρίζεις ακριβώς ότι δεν επιβαρύνεσαι ούτε βαρύνεται μόνο από τη βασική ανάγκη για ζωή», προσθέτει ο Λάκνερ. Επίσης εντελώς καινούργιο είναι το σύστημα μοχλού με μοχλό διπλού κελύφους που εφευρέθηκε, το οποίο δίνει στο εσωτερικό, αποφλοιωμένο ξύλινο πλαίσιο στήριξης με την ισορροπημένη δομή οροφής μια τεράστια φέρουσα ικανότητα. Ο Lackner θέτει την ελάχιστη διάρκεια ζωής ενός σπιτιού με ένα δέντρο στα 100 χρόνια – “και μετά από αυτό μπορείτε να εξοικονομήσετε το τεράστιο κόστος απόρριψης οικοδομικών ερειπίων, τα οποία προηγουμένως φορολογούνταν ως επικίνδυνα απόβλητα”, τονίζει ο Lackner. “Επειδή το σπίτι μας λιπασματοποιεί πολύτιμο χούμο στο χώρο του ξενοδοχείου.”

© EinTreeHaus

Αν θέλετε να νιώσετε και να ζήσετε το EinBaumHaus με όλες τις αισθήσεις σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να υποστηρίξετε την εκστρατεία crowdfunding

Startnext.de

. Από την 1η Νοεμβρίου 2014 έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, 50.000 ευρώ θα κερδίσουν εκεί.

© EinBaumHaus © EinTaumHaus © EinTaumHaus © EinBaumHaus © EinBaumHaus

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

αξιολογήσεις reduslim

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Για να ξυπνήσετε με την ανατολή του Ατλαντικού, να βουρτσίσετε τα δόντια σας στο Άγαλμα της Ελευθερίας και να γευματίσετε στο Central Park με τον απογευματινό ήλιο – και όλα αυτά κοιτάζοντας έξω από το ίδιο διαμέρισμα “Δεν είναι καλύτερο από αυτό”, λέει ο Jeffrey Dvorett. Ο διαχειριστής ακινήτων βρίσκεται στον 90ο όροφο του νέου αγαπημένου έργου της εταιρείας ανάπτυξης και χαμογελά με ικανοποίηση.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να αυξηθεί ο υαλοπίνακας “One57” στο Central Park της Νέας Υόρκης στα 306 μέτρα. Από το τέλος του 2013, οι πρώτοι κάτοικοι του πρόσφατα ψηλότερου συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Υόρκη μπόρεσαν να μετακινηθούν στα πολυτελή διαμερίσματα τους.

Περίπου το 70% των διαμερισμάτων έχουν ήδη πωληθεί, λέει ο Dvorett. Μια ομάδα επενδυτών πλήρωσε περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ) για το ρετιρέ. Ένας ολόκληρος όροφος κοστίζει 67 εκατομμύρια, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου τέσσερα εκατομμύρια. Αλλά υπάρχουν πολλές ανέσεις: όταν οι πρώτοι 30 από τους 94 ορόφους του πολυτελούς πύργου ανοίγουν ως ξενοδοχείο το ερχόμενο καλοκαίρι, οι κάτοικοι μπορούν, για παράδειγμα, να έχουν τον σεφ να έρθει για αυτούς, ο οποίος στη συνέχεια θα τους δώσει μια πανοραμική θέα στο επίπεδο των ματιών με τα πολλά ελικόπτερα ψηλά πάνω από τη μητρόπολη Έτοιμο φαγητό.

© One57

Όχι πολύ καιρό ο ψηλότερος κατοικημένος πύργος στη Νέα Υόρκη

Ωστόσο, το “One57” πιθανότατα δεν θα διατηρήσει την ιδιότητά του ως ο ψηλότερος ουρανοξύστης του Μανχάταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή τα πολυτελή ακίνητα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στη Νέα Υόρκη από ό, τι υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό. Λίγες γωνίες ακόμη, η “432 Park Avenue” κατασκευάζεται επί του παρόντος, η οποία όταν ολοκληρωθεί το 2015 θα είναι 120 μέτρα ψηλότερα από το “One57” και ακόμη και ο ψηλότερος κατοικημένος πύργος στο δυτικό ημισφαίριο.

Το ρετιρέ, αν και δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, έχει ήδη εξασφαλιστεί για 95 εκατομμύρια δολάρια από έναν ανώνυμο αγοραστή. Και δεν υπάρχει τέλος στη μεγαλομανία: Ένας ακόμη ψηλότερος πύργος έχει προγραμματιστεί στη γειτονιά του “One57”. Η κατασκευαστική έκρηξη είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συνομιλίας μεταξύ των κατοίκων της μητρόπολης, οι οποίοι θέλουν να αναφέρουν το όλο θέμα ως “Real Estate Porn”.

Η έκρηξη κατασκευής συνεχίζεται

“Δεν ξέρω καν πώς μπορούμε να κάνουμε άλλη δουλειά γιατί πηγαίνουμε μόνο στην τοποθέτηση του θεμέλιο λίθου”, λέει ο Larry Silverstein. Ο κτηματομεσίτης με τα χτενισμένα μαλλιά μόλις κυκλοφόρησε το “30 Park Place”, το οποίο όταν ολοκληρωθεί το 2016 θα είναι ο ψηλότερος κατοικημένος ουρανοξύστης στο νότιο τμήμα του Μανχάταν. Στα 282 μέτρα και στους 82 ορόφους, θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερο από το νέο κορυφαίο σκυλί “One57”, αλλά θα συνεχίσει να κάνει τον γείτονα 40 μέτρων, μικρότερο και 100 ετών, το περίφημο κτίριο Woolworth, σχεδόν έναν νάνο.

© One57

“Υπάρχει προς το παρόν τεράστιο ενδιαφέρον”, λέει ο μεσίτης Leighton Candler. Έχει ήδη δείξει δεκάδες πλούσιες προοπτικές μέσω της αγαπημένης της ιδιοκτησίας, ένα ρετιρέ στην κομψή περιοχή Upper East Side. Αστέρια όπως ο Justin Bieber και ο Bruce Willis μένουν στο ξενοδοχείο “The Mark” παρακάτω · στον επάνω όροφο, το διαμέρισμα προσφέρει 910 τετραγωνικά μέτρα, έξι υπνοδωμάτια, πέντε τζάκια και βεράντα 223 τετραγωνικών μέτρων με θέα στο Central Park. Κόστος: 60 εκατομμύρια $ συν 35.000 $ το μήνα. “Είχα έρευνες από όλο τον κόσμο.”

Πολλοί Αμερικανοί, αλλά πάνω απ ‘όλα πλούσιοι Ρώσοι, Κινέζοι, Ιάπωνες, Βραζιλιάνοι και Ισραηλινοί αγοράζουν στη Νέα Υόρκη. Οι περισσότεροι το βλέπουν ως επένδυση και όχι ως νέα κύρια κατοικία. «Κατασκευάζουμε το αντίστοιχο των χρηματοκιβωτίων στον ουρανό εδώ, όπου οι αγοραστές μπορούν να βάλουν τα τιμαλφή τους και στη συνέχεια να πέσουν από καιρό σε καιρό», δήλωσε ο Jonathan Miller της εταιρείας αξιολόγησης ακινήτων Miller Samuel των New York Times.

© One57

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μια Κινέζα αγόρασε πρόσφατα ένα μικρό παιδί ένα διαμέρισμα στον πολυτελή πύργο “One57” για περισσότερα από έξι εκατομμύρια δολάρια. Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος αγόρασε την κόρη του ένα μέρος για να μείνει για 88 εκατομμύρια δολάρια – το 2012 η πιο ακριβή συμφωνία ακινήτων στη μητρόπολη μέχρι σήμερα. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα, το ρεκόρ ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια για ένα ρετιρέ στην Park Avenue.

Σκιές πάνω από το Central Park;

Τα νέα γιγάντια κτίρια θα μπορούσαν να θέσουν το Central Park σε μόνιμη σκιά, προειδοποιεί το Association Environmental Simulation Center “Αυτό θα έκανε το πάρκο λιγότερο χρησιμοποιήσιμο και λιγότερο ευχάριστο”, δήλωσε ο επικεφαλής του συλλόγου Michael Kwartler των “New York Times”. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης για καταιγίδες όπως το “Sandy”, που ανέτρεψε έναν γερανό στον πύργο “One57”. Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού εξηγούν ότι όλα έχουν σχεδιαστεί και ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι οικοδομικοί κανονισμοί.

Το πιο κοινό σημείο κριτικής, ωστόσο, είναι ο εξευγενισμός. Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πλέον πάρα πολλά δευτερεύοντα σπίτια για δισεκατομμυριούχους και πολύ λίγος προσιτός χώρος διαβίωσης για χαμηλόμισθους και καλλιτέχνες, επικρίνουν τους κριτικούς. Ο πρώην δήμαρχος Michael Bloomberg, ο ίδιος δισεκατομμυριούχος που ζει στην Upper East Side, υποστήριξε αυτήν την εξέλιξη. Μόλις αντικαταστάθηκε από τον Bill de Blasio – και ο δημοκράτης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να τερματίσει το πολυτελές κτίριο μεγαλομανίας. Η πόλη εξακολουθεί να ανήκει στους κατοίκους και όχι στη βιομηχανία ακινήτων, είπε ξανά και ξανά πρόσφατα.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Αυτές οι φωτογραφίες σας αφήνουν να αισθάνεστε άρρωστοι: Εδώ βλέπετε το πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το πολυτελές ρετιρέ στο διπλό ουρανοξύστη Tour Odeon έχει απίστευτα πέντε ορόφους, ένα κέντρο ευεξίας με σπα και μια τεράστια πισίνα υπερχείλισης από την οποία μπορεί κανείς να δει το Μονακό. Σημείο κόστους: 300 εκατομμύρια ευρώ.

300 εκατομμύρια ευρώ σε 3.300 τετραγωνικά μέτρα – αυτό είναι ένα απίστευτο 91.000 ευρώ που πρέπει να πληρωθούν ανά τετραγωνικό μέτρο “Η αξία θα μπορούσε ακόμη να αυξηθεί”, δήλωσε ο Claudio Mazocco από την αρμόδια ομάδα συνελεύσεων “Groupe Marzocco” στον τοπικό τύπο. Έτσι, το mega ρετιρέ είναι μόνο για υψηλόμισθους. Οι «μίνι-εκατομμυριούχοι» πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με ένα από τα μικρότερα διαμερίσματα του κτιρίου, το οποίο, αντίθετα, κοστίζει μόλις 5,57 εκατομμύρια ευρώ.

© Tour Odeon

Νεροτσουλήθρα στην ατελείωτη πισίνα

Για αυτό το περήφανο ποσό, το διαμέρισμα διαθέτει φυσικά κάθε πολυτέλεια έτοιμη. Εκτός από ένα πολυτελές σαλόνι, υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος ευεξίας, σπα, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Alberto Pinto τακτοποίησε τα πάντα με μάρμαρο, χάλκινο και ακριβό ξύλο. Ως αποκορύφωμα, μια νεροτσουλήθρα οδηγεί από το πλήρως τζάμι διαμέρισμα απευθείας στην κυκλική πισίνα υπερχείλισης.

© Tour Odeon © Tour Odeon

Περιήγηση στο Odeon

Το πολυτελές διαμέρισμα εκτείνεται στους πέντε πρώτους ορόφους της πολυκατοικίας “Tour Odeon” από την αρχιτέκτονα Alexandra Giraldi. Το συγκρότημα 49 ορόφων και ύψους περίπου 170 μέτρων βρίσκεται κοντά στη La Rousse στο Saint Roman και θα πρέπει να είναι έτοιμο για κατοχή μέχρι το τέλος του έτους. Το Tour Odeon θα έχει χώρο για 259 καταστήματα και γραφεία, επιχειρηματικό κέντρο, κέντρο ευεξίας με σπα, γυμναστήριο και πισίνα, καθώς και 73 πολυτελείς κατοικίες. Ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης 10 ορόφων θα κατασκευαστεί στο υπόγειο.

© Tour Odeon

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Μετά από χρόνια αύξησης των τιμών των ακινήτων, είναι πιο οικονομικό να νοικιάζουμε παρά να αγοράζουμε στις περισσότερες πρωτεύουσες της Αυστρίας. Μόνο στο Eisenstadt και στο St. Pölten συνιστάται να αγοράσετε το σπίτι σας, σύμφωνα με τον τρέχοντα δείκτη αγοράς-ενοικίου (αναλογία τιμής προς ενοικίαση) της διαδικτυακής πύλης ImmobilienScout24, η οποία καταρτίζεται μία φορά το χρόνο.

Κατά συνέπεια, η ιδιοκτησία συνιστάται μόνο εάν η τιμή αγοράς (εξαιρουμένης της πίστωσης, του κόστους συντήρησης ή λειτουργίας) ενός μέσου διαμερίσματος αντιστοιχεί στις πληρωμές ενοικίασης μικρότερες των 20 ετών. Ο δείκτης καθορίζει τη μέση τιμή αγοράς μιας τυπικής συγκυριαρχίας σε σχέση με το ετήσιο ενοίκιο ενός μέσου διαμερίσματος, δηλαδή πόσα χρόνια θα μπορούσε να νοικιάσει κάποιος για να φτάσει στην τιμή αγοράς.

Στο Eisenstadt, δηλαδή 16 χρόνια, στο St. Pölten 19 χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα διαμερίσματα είναι τα πιο ακριβά στο Σάλτσμπουργκ – εκεί η τιμή αγοράς αντιστοιχεί σε περίοδο ενοικίασης 31,5 ετών. Ένα μέσο διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων εκεί κοστίζει 310.000 ευρώ (κατά μέσο όρο 4.470 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). Η ενοικίαση ενός τέτοιου διαμερίσματος κοστίζει κατά μέσο όρο 11,8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η Βιέννη, σε ηλικία 31,4 ετών, είναι η δεύτερη πιο ακριβή μητρόπολη στην Αυστρία, ακριβώς πίσω από το Σάλτσμπουργκ. Ένα μέσο διαμέρισμα εδώ κοστίζει περίπου 289.000 ευρώ (4.123 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), ενοικιάζει κατά μέσο όρο 10,9 ευρώ.

Ο δείκτης μιλά επίσης κατά της αγοράς ενός σπιτιού στο Bregenz (29,4 έτη), στο Ίνσμπρουκ (28,3 έτη), στο Linz (27,9 έτη), στο Γκρατς (27,7 έτη) και στο Κλάγκενφουρτ (26,7 έτη) .

“Φυσικά, όχι μόνο οι αναλυτικές εκτιμήσεις, αλλά και οι πρόσθετοι προβληματισμοί διαδραματίζουν ρόλο κατά την αγορά ενός ακινήτου, όπως η μεταβίβαση αξιών μέσα σε μια οικογένεια ή συναισθηματικά κίνητρα”, παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ImmobilienScout24 στην Αυστρία, Christian Nowak.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Στις γερμανικές μητροπόλεις

Ζωή

αντίθετα με τις προσδοκίες, αισθητά φθηνότερα από ό, τι στη Βιέννη.

Το απόλυτο

Τιμές ενοικίασης

σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υψηλότερη μεταξύ των Γερμανών, αλλά μετριέται από την αγοραστική δύναμη, η εικόνα τίθεται σε προοπτική, σύμφωνα με μια τρέχουσα ανάλυση από την πύλη ακινήτων ImmobilienScout24 και το ινστιτούτο έρευνας αγοράς και γνώμης GfK

Είναι αλήθεια ότι τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Βιέννη με μέση τιμή τετραγωνικού μέτρου 11 ευρώ το μήνα ή σχεδόν 10.600 ευρώ το χρόνο για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων φαίνονται πιο μετριοπαθή σε σύγκριση με το Μόναχο με υψηλή τιμή με 14,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή περίπου 13.800 ευρώ το χρόνο. Αλλά στην αυστριακή πρωτεύουσα, περίπου το 47 τοις εκατό του διαθέσιμου εισοδήματος πρέπει να δαπανηθεί για ενοικίαση, στη μητρόπολη λευκού λουκάνικου είναι μόνο 46 τοις εκατό. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα ενοίκια στο Μόναχο έχουν αυξηθεί κατά 31 τοις εκατό από το 2010, σύμφωνα με το δείκτη τιμών ακινήτων ImmoDEX, ενώ τα ενοίκια στη Βιέννη έχουν αυξηθεί λίγο κάτω από το 8 τοις εκατό.

Στο Βερολίνο, το κόστος στέγασης καταβροχθίζει περίπου το 40% του ετήσιου εισοδήματος

Σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς και κοινής γνώμης GfK, η μέση αγοραστική δύναμη των Βιεννέζων είναι 22.478 ευρώ ετησίως – δηλαδή μόνο 1 τοις εκατό περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Ο μέσος κάτοικος του Μονάχου, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη 30,136 ευρώ, αλλά έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά πιο γρήγορα μέσα σε ένα χρόνο με αύξηση 3 τοις εκατό.

Total 0 Comments